SAU  Contul meu: Log in | Creeaza cont
  • Home
  • Telefoane
  • Teste
  • Stiri
  • Anunturi
  • Clasamente
  • Magazin
  • Download
  • Contact
compara telefoane

Top Marci

Toate Marcile

Stiri

Raportul trimestrului 3 de la Apple: vanzarile iPhone slabe, dar profit inca puternic

Apple tocmai a postat raportul sau pentru al treilea trimestru al anului si lucrurile arata bine pentru compania din Cupertino.  Veniturilor au fost de 36 miliarde dolari si profitul net s-a situat la 8,2 miliarde de dolari, in comparatie foarte favorabile la numerele de aceeasi perioada a anului trecut (28.3 miliarde dolari si 6,6 miliarde dolari).

 

Oarecum surprinzator Apple nu a reusit mai bine fata de realizarea sa din al doilea trimestru al acestui an, atunci cand compania a făcut 8,8 miliarde dolari in contul de profit de la doar 35 miliarde dolari venituri, in ciuda lansarii lui iPhone 5.  Suplimentul de aprovizionare este probabil o parte din explicatie, dupa cum Apple inca se lupta pentru a face fata cererii pentru noile sale telefoane smartphone.

 

Vanzarile iPhone au fost oarecum dezamagitoare de la 26.9 milioane de unitati, fata de 35,1 milioane in trimestrul 2.  Transporturile iPad a fost de 14 milioane de unitati, comparativ cu 17 milioane din trimestrul anterior, in timp ce vanzarile Mac au crescut de la 4 la 4,9 milioane. In ciuda reimprospatarii gamei, vanzarile iPod au alunecat la 5,3 milioane de unitati de la 6,8 milioane in trimestrul 2.

 

Profiturile reduse, in ciuda veniturilor mai mari pot fi de asemenea explicate de faptul ca iPhone a reprezentat un procent mai mic din veniturile Apple a acestui trimestru (smartphone-ul este produsul Apple cu cea mai mare marja de profit).

 

Pietele financiare nu au raspuns foarte bine la rezultatele inregistrate si actiunile Apple Inc au alunecat la 1,43%  dupa ore de tranzactionare (acestea au fost cu 1% mai mult inainte ca rezultatele sa fie postate) si sunt aproape de a se incadra sub 600 dolari dupa.  Cu toate acestea, scaderea este destul de minora si un sfert de vacanta, alimentata de lansarea lui iPad mini, a 4-a generatie iPad si disponibilitatea extinsa a iPhone 5 va aduce probabil compania inapoi la calea cea buna.

 


autor: Madalina Pasnicu
data: 2012-10-27 16:38:28

Via: Gsmarena
Sursa: Apple
Citeste mai multe despre:  Mini Apple iPadApple;
Stire despre:  Apple iPhone 3G 8GBApple iPhone 4Apple iPhone 4SApple iPhone 5;

Opinii si comentarii

vezi mai multe mesaje
nu exista opinii

 Nume: sau     
 Email:  
 Opinie:  
 Notifica-ma: * Vreau sa fiu anuntat pe email daca raspunde / comenteaza cineva la aceasta discutie  
 Facebook post: * trebuie sa faceti logout apoi sa va logati cu Facebook  
 Cat face 3 inmultit cu 3?: