SAU  Contul meu: Log in | Creeaza cont
  • Home
  • Telefoane
  • Teste
  • Stiri
  • Anunturi
  • Clasamente
  • Magazin
  • Download
  • Contact
compara telefoane

Top Marci

Toate Marcile

Stiri

iPhone 4 - comparatie cu celelalte telefoane inteligente de pe piata


iPhone 4 - comparatie cu celelalte telefoane inteligente de pe piata

Nici nu a fost bine anuntat, ca iPhone 4 a si inceput sa fie comparat cu cele mai performante telefoane de pe piata. Doua studii ne arata de ce iPhone 4 isi merita, in sfarsit, statutul de smartphone.
iphone
Prima comparatie facuta de cei de la Infographics pune alaturi iPhone 4 de HTC EVO 4G si HTC Droid Incredible, vrand sa scoata in evidenta capabilitatile de telefoane cu touchscreen. Ei bine, HTC EVO 4G are un ecran urias insa iPhone vine cu noul display de tip Retina, plus o baterie care rezista 300 ore in asteptare. Comparatie releva faptul ca ecranul de pe iPhone 4 este cel mai mic in diagonala, in comparatie cu cel de 4.3 inch 4G EVO sau de 3.7 inch de pe Incredible Droid. Cu toate acestea, rezolutia de 960 x 640 pixeli de la iPhone depaseste cei 480 x 800 pixeli de pe celelalte doua aparate. Ambele telefoane HTC se bazeaza pe procesoare de 1 GHz, in timp ce telefonul Apple foloseste un chip A4 in-house, cu o viteza necunoscuta. Pe partea de memorie interna, iPhone 4 sta bine, cu 32 GB fata de EVO cu 1 GB sau 8 GB pe Incredible, insa acestea dispun de slot microSD pentru carduri de 32 GB. De asemenea, smartphone-uri HTC utilizarea baterii detasabile, in timp ce iPhone dispune de una fixa. Camera este, de asemenea, un aspect destul de delicat pentru iPhone 4, deoarece dispune de un senzor de 5MP, comparativ cu cele de 8 MP ale HTC. Si pretul favorizeaza telefoanele HTC, cate 199 dolari fiecare cu contracte de 2 ani, in timp ce iPhone 4 ajunge la 299.99 dolari, in versiunea 32 GB, cu contract.

iphone
Al doilea studiu este mai complex, si pune laolalta toate sistemele de operare de pe piata - iPhone 4 cu IOS4, Nokia N8 cu Symbian 3, HTC EVO 4G cu Android 2.1, HTC HD2 cu Windows Mobile 6.5.3 si Palm Pre Plus cu Web OS. Dupa cum puteti vedea, Nokia N8 castiga duelurile cu fiecare dintre smartphone-uri. In primul rand dispune de mai mult spatiu de stocare decat rivalii sai: 16 GB memorie interna, plus un slot pentru card microSDHC de pana la 32 GB. In sectiunea ecrane, N8 si iPhone fac legea, primul cu un ecran AMOLED, iar al doilea cu ecran LCD IPS, cu rezolutia incredibila de 960 x 640 pixeli. HTC HD2 4G EVO sta cel mai bine la diagonala de 4.3 inch, dar cei 800 x 480 pixeli palesc in comparatie cu cea a noului iPhone. Portul HDMI este o alta lipsa a iPhone, fiind prezent numai pe N8 si EVO 4G, in timp ce segmentul foto este in mod clar sub dominatia Nokia, ce dispune de o camera de 12 megapixeli cu autofocus, Xenon Flash, plus capacitatea de a capta 720p video la 25 fps, comparativ cu senzorul de 8 MP cu autofocus si LED flash de pe HTC EVO 4G, iPhone4 cu 5 MP cu LED flash si HD2 tot cu 5 megapixeli cu autofocus si LED. Palm Pre Plus aproape ca nu merita mentionat, in masura in care incorporeaza doar o camera de 3 megapixeli, care face captura VGA la 30 fps. In final, N8 castiga batalia, iar HTC EVO 4G aduna ceva puncte datorita conectivitatii WiMAX.
Stire oficiala
Sursa: pressrelease
Stire postata astazi: 09.06.2010 de Robert C.
Citeste mai multe despre:  Apple;
Stire despre:  Apple iPhone 4;

Opinii si comentarii

vezi mai multe mesaje
nu exista opinii

 Nume: sau     
 Email:  
 Opinie:  
 Notifica-ma: * Vreau sa fiu anuntat pe email daca raspunde / comenteaza cineva la aceasta discutie  
 Facebook post: * trebuie sa faceti logout apoi sa va logati cu Facebook  
 Cat face 4 minus 1?: