SAU  Contul meu: Log in | Creeaza cont
  • Home
  • Telefoane
  • Teste
  • Stiri
  • Anunturi
  • Clasamente
  • Magazin
  • Download
  • Contact
compara telefoane

Top Marci

Toate Marcile

Stiri

iPhone 5 a ajutat Apple sa recastige pozitia de lider pe piata smartphone in din SUA

Lansat pe 21 septembrie, iPhone 5 este cu siguranta cel mai bun iPhone de la Apple, deci nu e de mirare ca este, modelul cel mai de succes pana in prezent. Receptorul a ajuns la 5 milioane de unitati vandute in primul week-end, si vanzarile au continuat in aceeasi tendinta. 

Potrivit agentiei de cercetare de piata Kantar Worldpanel COMTECH, vanzarile iPhone 5 pana la 28 octombrie au permis companiei Apple sa readuca iOS pe locul intai pe piata smartphone-urilor  din SUA. Studiile arata ca iOS are acum o cota de piata de 48,1%, putin mai mult decat Android, care are 46,7%. 

Potrivit relatarilor, 62% dintre cei care au cumparat iPhone 5 au fost deja clienti Apple. 13% au trecut de la Android, 6% au schimbat de la BlackBerry si de asemenea, cumparatori care au achizitionat acum pentru prima data un telefon Apple. 

"Ultima data cand am vazut Android devansat de iOS in SUA, a fost atunci cand a fost lansat iPhone 4S si Apple a reusit sa-si pastreze pozitia de lider pentru trei perioade consecutive.  De data aceasta am prezis ca Apple va bate recordul anterior de 49,3%, de pe  piata smartphone din SUA in urmatoarele doua perioade ", spune Dominic Sunnebo, director de perspectiva de consum la nivel mondial de la Kantar Worldpanel COMTECH.

Desigur, acest lucru nu este neasteptat.  Emblematica Samsung Galaxy S III (care depasit iPhone 4S in trimestrul al 3 lea) devine usor cam vechi.  Si pana cand va veni Galaxy S 4, iPhone 5 va mentine probabil iOS in top, in Statele Unite. 

Dupa cum puteti vedea in imaginea de mai jos, Windows Phone si BlackBerry RIM au sub 5% cota de piata fiecare. 

Cota de piata iOS  a crescut, de asemenea, in Europa, dar aici Android ramane inca lider.  De exemplu, Android are o cota de piata 81,7% in Spania, si 73,9% in Germania. 


autor: Alexandru - Gabriel Boros
data: 2012-11-27 23:42:14

Via: unwiredview.com
Sursa: kantarworldpanel.com
Citeste mai multe despre:  AndroidSmartphoneApple;
Stire despre:  Samsung I9300 Galaxy S III BlackApple iPhone 5Apple iPhone 4;

Opinii si comentarii

vezi mai multe mesaje
nu exista opinii

 Nume: sau     
 Email:  
 Opinie:  
 Notifica-ma: * Vreau sa fiu anuntat pe email daca raspunde / comenteaza cineva la aceasta discutie  
 Facebook post: * trebuie sa faceti logout apoi sa va logati cu Facebook  
 Cat face 3 inmultit cu 3?: