SAU  Contul meu: Log in | Creeaza cont
  • Home
  • Telefoane
  • Teste
  • Stiri
  • Anunturi
  • Clasamente
  • Magazin
  • Download
  • Contact
compara telefoane

Top Marci

Toate Marcile

Stiri

Investitia de $15 milioane realizata de Dyson ar putea duce la o durata de viata mai mare pentru bateriile smartphone-urilor

 Nimeni nu este fericit atunci cand vine vorba de capacitatea bateriei de pe smartphone-urilor personale. Chiar si acei care dispun de dispozitive cu celule acumulator care reusesc sa ofere energie pentru mai mult de o zi intreaga si-ar dori o baterie cu durata de viata mai mare.  Acesta este motivul pentru care producatoru de electrocasnice Dyson a investit nu mai putin de $15 intr-o tehnologie promitatoare care ar putea dubla durata de viata a bateriei smartphone-ului dumneavoastra.

Banii au fost directionati catre Univestitatea din Michigan, unui grup denumit sakti3. Noua tehnologie dezvoltata de companie foloseste electrozi solizi de lithiu in locul unui mix de chimicale pentru a permite bateriilor sa stocheze mai mult de 1000 de wati per litru, adica aproximativ dublul performantei pe care o pot oferi bateriile in momentul de fata.  Asta inseamna o densitate de pana la 620 wati per ora per litru.

“Sakit 3 se bucura de salturi in performanta pe care tehnologia actuala a bateriilor nu le poate egala. Este vorba de tehnologiile fundamentale – baterii, motoare – care trebuiesc imbunatatite pentru a imbunatati masinariile per ansamblu”a declarant James Dyson – fondatorul companiei.

Mai mult decat atat, cu ajutorul noii tehnologii, bateriile sunt mai ieftin de produs, mai blande cu mediul inconjurator si pot fi folosite mai mult timp comparative cu necesitatea de inlocuire de astazi a bateriilor cu lithiu-ion.  Cea mai bun parte este ca din moment ce nu va mai exista un cocktail volatile de chimicale, aceste baterii prezinta un risc mai scazut de explozie in buzunarele utilizatorilor.

Dyson a semnat o dezvlotare in colaborare cu Sakit 3, promitand sa ajute la comercializarea bateriilor solide. Daca vor reusi sa faca tot ceea ce si-au propus, compania in cauza nu va avea dificultati in comercializarea acestui nou produs. 


 


autor: Alexandru - Gabriel Boros
data: 2015-03-17 23:18:06

Via: Phonearena.com
Sursa: TheGuardian
Citeste mai multe despre:  SmartphoneAccesorii;
Stire despre:  i-mate SmartphoneLenovo Smartphone S2Medion Smartphone;

Opinii si comentarii

vezi mai multe mesaje
nu exista opinii

 Nume: sau     
 Email:  
 Opinie:  
 Notifica-ma: * Vreau sa fiu anuntat pe email daca raspunde / comenteaza cineva la aceasta discutie  
 Facebook post: * trebuie sa faceti logout apoi sa va logati cu Facebook  
 Cat face 2 inmultit cu 2?: