SAU  Contul meu: Log in | Creeaza cont
  • Home
  • Telefoane
  • Teste
  • Stiri
  • Anunturi
  • Clasamente
  • Magazin
  • Download
  • Contact
compara telefoane

Top Marci

Toate Marcile

Stiri

Samsung va dispune de un scanner pentru iris pe noile sale dispozitive – schimbarea vine mai repede decat v-ati astepta

 SRI (Stanford research Institute) International este o institutie de cercetare nonprofit (una dintre cele mai mari din lume). Aceasta a luat fiinta in anul 1946, are sediul in Statele Unite si se presupune ca a ridicat dezvoltarea economica la un nou nivel in diferite sectoare de activitate (de la medicina la tehnologie) de-a lungul anilor.

Va intrebati probabil de ce discutam despre asta. Ei bine, cei de la SRI au dezvoltat o serie de sisteme biometrice denumite Iris on the Move (IOM), care asa cum sugereaza si numele, sunt dispozitive ce functioneaza pe baza unei scanari a irisului.  Astazi, compania a anuntat ca a oferit o licenta de acces la aceasta tehnologie celor de la Samsung. Acestia vor putea implementa tehnologia in cauza in noile lor dispozitive de top. Asta inseamna ca am putea vedea in viitorul apropiat primele dispozitive ce necesita o confirmare a irisului pentru a putea fi folosite.

Conform comunicatului de presa, primul dispozitiv Samsung care va dispune de tehnologia de scanare a irisului va fi Samsung Galaxy Tab  8.4. Dispozitivul va fi prezentat in cadrul editiei din acest an a ISC West din Las Vegas, de pe data de 17 aprilie. Dispozitivul in cauza va fi comercializat la nivel mondial prin intermediul partenrilor si dealerilor SRI.

Technologia  IOM ce va fi incorporata in tabletele Samsung nu va fi folosita initial ca un mecanism de deblocare ci mai degraba pentru a activa dispozitivul atunci cand un utilizator doreste sa il foloseasca. Cu toate acestea, ne asteptam ca acesta sa fie un prim pas in trecerea la un nou sistem de securitate, mai fidel decat scannerul de amprenta si mai greu de inselat.  Se zvonea de mult timp ca Samsung intentioneaza sa implementeze o asemenea tehnologie pe dispozitivele sale insa acestia au renuntat la idee in trecut intrucat existau dificultati in procesul de implementare. 


 


autor: Alexandru - Gabriel Boros
data: 2015-03-26 23:44:35

Via: Phonearena.com
Sursa: SRI    The Register

Opinii si comentarii

vezi mai multe mesaje
nu exista opinii

 Nume: sau     
 Email:  
 Opinie:  
 Notifica-ma: * Vreau sa fiu anuntat pe email daca raspunde / comenteaza cineva la aceasta discutie  
 Facebook post: * trebuie sa faceti logout apoi sa va logati cu Facebook  
 Cat face 1 plus 2?: